041 971 450 info@mini-svet.si

Gibalno razvojne urice za dojenčke PEDOVITA

Prijavi se
  • Razvoj gibalnih sposobnosti v prvih letih ključno vpliva na število nevronskih povezav, ki so temelj intelektualnih sposobnosti otroka.
  • Optimalen gibalni razvoj vpliva na razvoj na mentalni, intelektualni, čustveni in motorični ravni.
  • Preko programa se med dojenčkom in staršem poglablja povezanost.
  • Program povezuje in vključuje mamice v socialno okolje, nudi prostor za druženje in bogat obogatitveni program za svoje člane.
  • Možnost kompleta razvojno gibalnih uric skupaj z vadbo za mamice po porodu.

 

Gibanje je v prvem letu način spoznavanja sveta in v prvih mesecih so roke staršev tiste, ki vodijo in usmerjajo gibanje dojenčka in ga spodbujajo k prvim samostojnim premikom razvoja. Ker je za gibalni razvoj pomembno, kako z dojenčkom rokujemo ter nadaljnjo kako ga usmerjamo k samostojni poti raziskovanja in gibanja, so razvojno gibalne urice Pedovita, ki jih ponujamo v centru Mini Svet tiste, ki bodo staršem in otrokom pokazale pot do optimalnega izkoristka potenciala otrokovega razvoja in gibanja.

 

Program razvojnih uric PEDOVITA v centru Mini SVET se osredotoča na celosten razvoj dojenčka. Poleg gibalnega razvoja se dojenčka spodbuja tudi k čustvenemu in kognitivnemu razvoju. Ob odličnem programu gibalnega razvoja Baby Functional Movement v svojem delu vključuje tudi tehnike masaže dojenčka, s čimer pomaga otroku k popolni sprostitvi in dosegu pristnega in popolnega stika med starši in dojenčkom. V višjih stopnjah program vključuje veliko senzoričnih in didaktičnih elementov, skupaj v povezavi z glasbo, s čimer poleg gibalnega razvoja še dodatno krepi kognitivni razvoj otroka.

 

Poleg tega pa v programu v centru Mini SVET poleg gibalno razvojnega vidika poskrbimo za podporo v poporodnem obdobju, za druženje in povezovanje mamice, pomagamo pri vsakodnevnih težavah, s katerimi se starši srečujejo, svetujemo in podpiramo dojenje, svetujemo glede nošenja dojenčka, nameščanja v lupinico, ipd. In poleg tega  našim članom, ki obiskujejo program, nudimo tudi brezplačna strokovna predavanja na različne teme aktualne v prvem letu otrokovega življenja.

 

Seveda pa je poskrbljeno tudi za mamice, ki se lahko pridružijo programu pilates za mamice po porodu skupaj z dojenčki.

 

ONLINE PROGRAM

 

Verjamemo, da je najboljše za vas in vašega dojenčka, da nas obiščeta osebno. Za tiste, ki pa ste žal oddaljeni, smo med izrednimi razmerami oblikovali odličen ONLINE PROGRAM Mini Svet: 

ONLINE PROGRAM MINI SVET: V času izrednih razmer nudimo priključitev skupinam na Facebook omrežju, kjer nudimo gibalne urice Pedovita online glede na tri različne stopnje razvoja:

         1. STOPNJA GIBALNE URICE MINI SVET: primerna za dojenčke od enega meseca in do prvih obratov na trebušček; krepi aktiven čas na trebuščku, bočni položaj, izvajanje pravilnega rokovanja z dojenčkom, nošenja, pravilnih obratov na trebušček in nazaj, spodbujanje kvalitetne mišične strukture za nadaljnje gibalne izzive. PRIJAVA: https://www.facebook.com/groups/minisvetonline1   ali na info@mini-svet.si

         2. STOPNJA GIBALNE URICE MINI SVET: primerna za dojenčke, ki se že samostojno obrnejo iz hrbta na trebušček; krepi prve premike po prostoru – vrtenje okoli svoje osi, zadrževanje bočnega položaja, dvige v bočni sed, krepi moč v rokicah, prestreznost in s spodbudnimi vajami, ki sledijo naravnemu razvoju vodi v bočni sed in plazenje/kobacanje. PRIJAVA: https://www.facebook.com/groups/minisvetonline2   ali na info@mini-svet.si

        3. STOPNJA GIBALNE URICE MINI SVET: primerna za dojenčke, ki so že osvojili prve premike v prostor – plazenje/kobacanje in so na poti k samostojnemu sedi in prvim korakom, spodbuja pravilno dvigovanje dojenčka, spuščanje, vaje za samostojni sed, prestreznost rokic, prve stranske korake, koordinacijo in ravnotežje na poti k prvim samostojnim korakom. PRIJAVA:  https://www.facebook.com/groups/minisvetonline3/  ali na info@mini-svet.si 

CENA 3 mesečnega ČLANSTVA V ONLINE SKUPINI JE SAMO 17,70 eur. (Promocijski bon za 10eur pri tem ni unovčljiv, saj velja samo za redne storitve, online program pa je izredna ponudba v času epidemije)

Vsaka stopnja ponuja 12 posnetkov vaj, dolgih 15-25min, ki vključujejo več deset gibalno razvojnih vaj, prijemov, idej za krepitev gibalnega razvoja, zabavne vaje, ki gradijo povezanost. Za izvajanje vaj ne potrebujete dodatnih rekvizitov.

Poleg članstva v posamezni skupini gibalnih uric pa z vpisom BREZPLAČNO pridobiš še:

* Članstvo v ONLINE SKUPINI MASAŽA DOJENČKA IN USTVARJALNE IDEJE MINI SVET (Cena članstva samo v tej skupini je 7,70eur)

* Članstvo v ONLINE SKUPINI POPORODNI PILATES MINI SVET (Cena članstva samo v tej skupini je 7,70eur)

* Diplomo za osvojen program

 

INDIVIDUALEN TEČAJ: Individualne urice gibalnih uric Pedovita, delavnic rokovanja z dojenčkom in masaže dojenčka potekajo po dogovoru. Prijave so možne na info@mini-svet.si

 

 

 

Gibalno razvojne urice za dojenčke so primerne za zdrave dojenčke, odpravljajo tudi manjša odstopanja v gibalnem razvoju vendar niso nadomestilo vodenja otroka v razvojni  ambulanti.

Za vse informacije o urniku nam prosim pišite na info@mini-svet.si ali pokličite 041 971 450! Z veseljem vam odgovorimo na vsa vaša vprašanja!