041 971 450 info@mini-svet.si

Gibalno razvojne urice za dojenčke PEDOVITA

Prijavi se
  • Razvoj gibalnih sposobnosti v prvih letih ključno vpliva na število nevronskih povezav, ki so temelj intelektualnih sposobnosti otroka.
  • Optimalen gibalni razvoj vpliva na razvoj na mentalni, intelektualni, čustveni in motorični ravni.
  • Preko programa se med dojenčkom in staršem poglablja povezanost.
  • Program povezuje in vključuje mamice v socialno okolje, nudi prostor za druženje in bogat obogatitveni program za svoje člane.
  • Možnost kompleta razvojno gibalnih uric skupaj z vadbo za mamice po porodu.

 

0 Gibanje je v prvem letu način spoznavanja sveta in v prvih mesecih so roke staršev tiste, ki vodijo in usmerjajo gibanje dojenčka in ga spodbujajo k prvim samostojnim premikom razvoja. Ker je za gibalni razvoj pomembno, kako z dojenčkom rokujemo ter nadaljnjo kako ga usmerjamo k samostojni poti raziskovanja in gibanja, so razvojno gibalne urice Mini SVET po programu Baby Functional Moving® tiste, ki bodo staršem in otrokom pokazale pot do optimalnega izkoristka potenciala otrokovega razvoja in gibanja.

Program razvojnih uric PEDOVITA v centru Mini SVET se osredotoča na celosten razvoj dojenčka. Poleg gibalnega razvoja se dojenčka spodbuja tudi k čustvenemu in kognitivnemu razvoju. Ob odličnem programu gibalnega razvoja Baby Functional Movement v svojem delu vključuje tudi tehnike masaže dojenčka, s čimer pomaga otroku k popolni sprostitvi in dosegu pristnega in popolnega stika med starši in dojenčkom. V višjih stopnjah program vključuje veliko senzoričnih in didaktičnih elementov, skupaj v povezavi z glasbo, s čimer poleg gibalnega razvoja še dodatno krepi kognitivni razvoj otroka.

Poleg tega pa v programu v centru Mini SVET poleg gibalno razvojnega vidika poskrbimo za podporo v poporodnem obdobju, za druženje in povezovanje mamice, pomagamo pri vsakodnevnih težavah, s katerimi se starši srečujejo, svetujemo in podpiramo dojenje, svetujemo glede nošenja dojenčka, nameščanja v lupinico, ipd. In poleg tega  našim članom, ki obiskujejo program, nudimo tudi brezplačna strokovna predavanja na različne teme aktualne v prvem letu otrokovega življenja.

Seveda pa je poskrbljeno tudi za mamice, ki se lahko pridružijo programu pilates za mamice po porodu skupaj z dojenčki.

Gibalno razvojne urice za dojenčke so primerne za zdrave dojenčke, odpravljajo tudi manjša odstopanja v gibalnem razvoju vendar niso nadomestilo vodenja otroka v razvojni ambulanti, kamor je po oceni stanja napotil pediater. Seveda pa se oboje odlično dopolnjuje.

PEDOVITA MiniSvet I – program za naše najmlajše dojenčke, ki počasi iščejo svojo samostojno pot gibanja in nabirajo prve izkušnje stika s tem svetom. S pravilnim rokovanjem in vajami, preko katerih krepimo predvsem moč, se srečujejo v skupini MiniSvet I mamice z najmlajšimi dojenčki, ki se s svojim dojenčkom povezujejo tudi preko tehnik masaže dojenčka.

PEDOVITA MiniSvet II – ko čas na trebuščku postane zanimiv in moč v trupu in rokah privede do prvih obratov, je zadovoljstvo dojenčkov in mamic veliko in nasmeškov in veselja ne zmanjka.  V tem obdobju spodbujamo ravnotežje in koordinacijo telesa in z vajami pokažemo in učimo možnosti premikanja v prostoru in seveda pustimo dojenčku, da premike naredi in osvoji sam. Veliko vaj se izvaja tudi s pripomočki, tako da so urice pestre in prinesejo veliko novega znanja o možnosti gibanja.

PEDOVITA MiniSvet III – in prišel je čas, ko dojenčki hitro in marljivo napredujejo in kmalu bodo kobacali okoli. V tem obdobju dojenčkove razvoja, ko so v večini prisotni novi mejniki premikov, plazenja, kobacanja in sedenja, ko njihov razvoj tako gibalni kot kognitivni intenzivno deluje, na programu spodbujamo predvsem čim večje gibanje po prostoru in obenem krepimo ravnotežje, koordinacijo in kognitivne sposobnosti, saj je to čas, ko so v program aktivno vključeni didaktični elementi in spoznavanje glasbe preko petja in igranja.

PEDOVITA MiniSvet IV – obdobje, ko preko kobacanja in dvigovanja naši dojenčki osvojijo prve korake v samostojno pot življenja. Pred tem pa na uricah spodbujamo premikanje po prostoru preko različnih poligonov, kjer malčke spodbujamo k razvijanju koordinacije, prestrezanja, ravnotežja in pridobivanja novih izkušenj za lastno pot razvoja, jim pokažemo pot pravilnega vstajanja in posedanja, smeri premikanja navzdol in predvsem starše naučimo, da počakajo težko pričakovanje prve korake, da jih otroci osvojijo sami in samozavestno stopajo novim ciljem naproti.

URNIK:

Urice potekajo ob torkih in četrtkih v dopoldanskem času. Urnik posamičnih skupinic namenoma ni objavljen, saj so dojenčki v skupinice razporejeni glede na ocenjen gibalni razvoj na uvodni urici, saj lahko le v homogenih skupinicah ponudimo najboljšo kvaliteto naših storitev.

Za vse informacije o urniku nam prosim pišite na info@mini-svet.si ali pokličite 041 971 450! Z veseljem vam odgovorimo na vsa vaša vprašanja!