GIBALNO RAZVOJNE URICE PEDOVITA

Program, ki krepi kvaliteten dojenčkov razvoj od rojstva do prvih korakov. 

PRIDRUŽITE SE LAHKO KADARKOLI, NE GLEDE NA STAROST DOJENČKA.

PRVI OBISK JE BREZPLAČEN! Prijava in info o terminih: info@mini-svet.si ali 041 971 450.

Gibanje je v prvem letu način spoznavanja sveta in v prvih mesecih so roke staršev tiste, ki vodijo in usmerjajo gibanje dojenčka, ga spodbujajo ter mu kažejo pot k prvim samostojnim premikom razvoja. Za kvaliteten gibalni razvoj je pomembno, da dojenčku pokažemo pot in  igrive spodbudne vaje, ki krepijo dobro telesno zgradbo. Ta mu bo omogočila samostojno osvajanje gibalnih mejnikov, ko bo zanje pripravljen. Zato so gibalno razvojne urice Pedovita, ki jih ponujamo v centru Mini Svet tiste, ki bodo staršem in otrokom pokazale pot do optimalnega izkoristka potenciala otrokovega razvoja in gibanja.

Program gibalno razvojnih uric Pedovita se osredotoča na celosten razvoj dojenčka. Poleg gibalnega razvoja se dojenčka spodbuja tudi k čustvenemu in kognitivnemu razvoju. Program v svojem delu vključuje tudi tehnike masaže dojenčka, s čimer pomaga otroku k popolni sprostitvi in dosegu pristnega in popolnega stika med starši in dojenčkom. V višjih stopnjah program vključuje veliko senzoričnih in didaktičnih elementov, skupaj v povezavi z glasbo, s čimer poleg gibalnega razvoja še dodatno krepi kognitivni razvoj otroka.

STE VEDELI?

  • Razvoj gibalnih sposobnosti v prvih letih ključno vpliva na število nevronskih povezav, ki so temelj intelektualnih sposobnosti otroka.
  • Optimalen gibalni razvoj vpliva na razvoj na mentalni, intelektualni, čustveni in motorični ravni.
  • Odsotnost posameznih faz razvoja v prvem letu otrokovega življenja se lahko izraža v težavah kasneje kot so npr. slaba telesna drža, hoja po prstih, skolioza ali celo kot težave pri branju in pisanju.
  • Da imamo starši preko rokovanja z dojenčkom neposreden vpliv na kvaliteto njegovega gibalnega vzorca in mu lahko nehote in nevede pri tem ob napačnem ravnanju povzročimo gibalne težave?

KAKO POTEKAJO GIBALNE URICE?

SKUPINSKE URICE

Gibalno razvojne urice Pedovita redno 1x ali 2x tedensko potekajo v skupinicah. Število mamic v skupinicah je omejeno, da je lahko delo čim bolj kvalitetno in se lahko aktivno posvetimo vsakemu dojenčku.

Skupinice so homogene, dojenčki so vanje razporejeni glede na stopnjo gibalnega razvoja in ne glede na starost. Ustrezno skupinico določimo po prvem BREZPLAČNEM obisku. Urnik skupinic tako ni objavljen, saj ga določimo skupaj in glede na stopnjo razvoja poiščemo primerno skupinico in ustrezen termin.

 

INDIVIDUALNE URICE

Individualne urice Pedovita potekajo v terminu, ki se ga dogovorimo s starši. Individualne urice so namenjene izključno vašemu dojenčku, ki se mu popolnoma posvetimo in odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

 

KOMU SO URICE NAMENJENE?

Gibalno razvojne urice Pedovita so namenjene vsem zdravim dojenčkom od rojstva in vse do prvih korakov.

Urice niso nadomestilo razvojne terapije, ki jo ob morebitnih težavah predpiše pediater.

Tudi naša naloga je, da ob obiskovanju opazujemo dojenčka ter vas, v primeru odstopanj v razvoju, usmerimo na razvojno ambulanto.

Veliko dojenčkov z manjšimi odstopanji brez bolezenskih stanj pa obiskuje tako razvojno terapijo kot naš gibalno razvojni program hkrati. Učinek je tako še večji, pot k izboljšanju pa hitrejša. 

 

 

PRIJAVI SE!

 

  Prijaviš se lahko preko obrazca ali po elektronskem naslovu info@mini-svet.si ali preko telefona 041 971 450.

Cena 4 obiskov (1x tedensko) je 65eur skupaj z DDV..

Cena 8 obiskov (2x tedensko) je 95 eur skupaj z DDV.

Cena individualne urice je 59/69eur (dopoldan/popoldan) oz. 69/79eur (plus morebitni potni stroški) na vaši lokaciji. 

 

NE POZABI: PRVI OBISK JE VEDNO BREZPLAČEN!

VESELIMO SE, DA VAS SPOZNAMO!