Ana Lap

Vodja centra Mini Svet

“Ana je energična in nasmejana predana mamica svojim trem sončkom. Svojo ljubezen do otrok je kazala celo življenje in po rojstvu prve deklice je bilo le vprašanje časa, kdaj bo vse svoje znanje in predanost obrnila v poslovno pot – komaj smo čakali na začetek njene zgodbe! Njena toplina in razumevanje dajeta občutek zaupanja in varnosti, zato se mamice in dojenčki v njeni bližini počutimo odlično”

Pozdravljeni,

dobrodošli na spletni strani mojega podjetja Mini Svet. Sem Ana in sem vodja in ustanoviteljica prvega centra aktivnega preživljanja porodniškega dopusta v Sloveniji. Poporodno obdobje in gibalni razvoj dojenčka sta področji, ki me izredno zanimata in na katerih se nenehno izobražujem. Sem certficirana vaditeljica mednarodnega gibalno razvojnega programa za dojenčke, tečaja masaže dojenčka in nošenja dojenčka ter v procesu izobraževanja za poporodno doulo.

Predvsem pa sem mamica trem sončkom. Leta 2015 sem rodila hčer Doro, leta 2017 se nam je pridružila hči Vita in 2019 je našo družinico dopolnil sin Lovro.

Moja prva porodna zgodba je spremenila moj pogled na svet in življenje. Urgentni carski rez in oživljanje moje prve deklice sta na meni pustila posledice. Ko sem slišala mnenje zdravnika, da bodo morebitne poškodbe možganov hčere vidne šele glede na potek njenega razvoja v prvem letu sem bila odločena, da ves svoj fokus obrnem v to, da bom vedela vse o gibalnem razvoju, ki ga naj bi otrok dosegel in svoji deklici pri tem pomagala kolikor le lahko.

Po naravnem drugem porodu sem svoj fokus obrnila v poporodno obdobje in gibalni razvoj dojenčka, naredila dodatna izobraževanja in ponosno že tretje leto vodim center Mini Svet in izvajam programe za mamice z dojenčki. Poleg tega, da smo v dveh letih več sto in sto dojenčkom omogočili zdrav gibalni razvoj ter mamicam podali nova znanja, sem najbolj zadovoljna ob pogledu na nova prijateljstva, podporo in povezovanje, ki ga mamicam nudi moj center. Medsebojna ženska podpora in razumevanje v tem občutljivem obdobju življenja in nova prijateljstva med mamicami, ki se ohranijo za vedno so tisto, kar mi polepša vsakdan. In dejstvo, da vsi naši dojenčki osvojijo brez težav vse faze gibalnega razvoja doda le piko na i!

Ana Lap:

– inštruktorica gibalno razvojnega programa Pedovita

– inštruktorica mednarodnega programa masaže dojenčka IAIM

– svetovalka za nošenje dojenčka

– predavateljica v Akademiji za zavestne starše 

– predavateljica na festivalu Dojiva se

– ena od zmagovalk na natečaju naj ženskih podjetnic 2019/2020

– vodja rubrike ZA STARŠE na portalu domžalec.si

– 

NAŠA EKIPA

V največje veselje mi je sodelovanje s pozitivnimi in znanja polnimi člani naše ekipe Mini Svet:

SANDRA BOGATAJ

Sandra je mamica dveh fantkov in diplomirana babica ter svetovalka za dojenje IBCLC. Vodi program ŠOLA ZA STARŠE PO VAJINI MERI ter je na voljo za vsa vprašanja in spodbudo pri dojenju kot svetovalka za dojenje v okviru centra Mini Svet. Je certificirana izvajalka masaže nosečnic in mamic po porodu.

 

ALMA LIČINA

Alma je mamica dveh sončkov in certificirana inštruktorica masaže dojenčka IAIM. S svojo pozitivo, srčnostjo in razumevanjem v centru Mini Svet vodi najlepše tečaje masaže dojenčka.

 

TINA KRALJ

Tina Kralj je diplomirana fizioterapevtka in RNO terapevtka. V centru Mini Svet deluje kot mentorica vaditeljicam gibalnega programa Pedovita in skupaj z njimi oblikuje program gibalnih uric za zdrave dojenčke in je obenem na razpolago vsem mamicam, katerih dojenčki imajo odstopanja v gibalnem razvoju in jim nudi strokovno pomoč. 

 

ANA SKARLOVNIK

Fizioterapevtka, RNO terapevtka in  inštruktorica masaže za dojenčke. V centru Mini Svet deluje kot mentorica vaditeljicam gibalnega programa Pedovita in skupaj z njimi oblikuje program gibalnih uric za zdrave dojenčke in je obenem na razpolago vsem mamicam, katerih dojenčki imajo odstopanja v gibalnem razvoju in jim nudi strokovno pomoč. 

 

V CENTRU MINI SVET REDNO SODELUJEJO NAŠI PREDAVATELJI, KI NAŠIM MAMICAM NUDIJO BREZPLAČNA PREDAVANJA NA AKTUALNE TEME RAZVOJA DOJENČKA V PRVEM LETU.