041 971 450 info@mini-svet.si

Predavanja in delavnice

Prijavi se

V centru Mini SVET organiziramo različna predavanja in delavnice, na katerih so dobrodošle mamice skupaj z dojenčki. Predavanja so za vse mamice, ki obiskujejo naše vadbe, brezplačna! Proti doplačilu pa vabljeni tudi zunanji obiskovalci.

Predavanja potekajo ob sredah ob 10. uri (če ni drugače navedeno).

SEZNAM AKTUALNIH PREDAVANJ (cena za zunanje obiskovalce je 12€ na predavanje)

 

Sreda: 18. 9. 2019:  DOJENJE IN UVAJANJE GOSTE HRANE (tudi po BLW) (URŠKA SAVODNIK)
Na delavnici o dojenju in uvajanju goste hrane bomo na preprost način spregovorile o navidez zalo zapleteni temi. Poiskale bomo odgovore na vprašanja ki pestijo večino mladih mamic. Se sprašujete kdaj je čas za gosto hrano? Kdaj dojiti ob dodajanju goste hrane? Kaj ponuditi in kako? Morate hrano kuhati za dojenčka posebej? Kaj pomeni BLW in ali je metoda primerna za vaju?  Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste dobile na delavnici, ki jo bo vodila svetovalka za dojenje pri La Leche League Int in mednarodno pooblaščena svetovalka za dojenje in laktacijo IBCLC, ter doula Urška Savodnik. 
Obvezne prijave na info@mini-svet.si.

 

Sreda, 25. 9. 2019: PRVA POMOČ ZA DOJENČKE IN OTROKE (RDEČI KRIŽ)

V sodelovanju z Rdečim križem Domžale organiziramo delavnico Prve pomoči za dojenčke in otroke!
Ker nesreča nikoli ne počiva in žal lahko v življenju prehitro pride do različnih dogodkov kot so zadušitve, krvavitve, rane,… in takrat je pomembno, da kot starši, tisti, ki ste ob otroku prvi prisotni, pravilno reagirate! Znanje prve pomoči ni naša odločitev ampak dolžnost in čas je, da z udeležbo na predavanju to znanje osvojite tudi vi. Veste, kako reagirati, če pride do motenj dihanja?  Kakšne so tehnike prve pomoči oživljanja za dojenčke? Kaj storiti ob vročinskih krčih? Otrok nase polije lonec vrele vode – kaj sedaj?
Na delavnici je izveden tudi praktični del, tako da boste izvajanje prve pomoči lahko preizkusili tudi sami! Poleg tega bo predavatelj in reševalec Erik Juhant na voljo za vsa vprašanja.

Obvezne prijave na info@mini-svet.si.

 

Sreda, 2. 10. 2019: IMUNSKI SISTEM DOJENČKA IN KAKO GA CELOSTNO PODKREPITI (Nana Krošel, Bona dea)   
Več kmalu.

Sreda, 16. 10. 2019: ČEVELJČKI ZA PRVE KORAKE (Škratek)

Več kmalu.


Sreda, 6. 11. 2019: Postala sem mama, postala sva starša – vse o partnerstvu, vzgoji, materinstvu po prihodu dojenčka skupaj z uvodom v masažo dojenčka (Klavdija Slapar, Ataleya)

Več kmalu.