PREDAVANJA ZA MAMICE Z DOJENČKI

V okviru naših dejavnosti želimo mamice in tudi seveda očke opolnomočiti z znanjem različnih področji aktualnih v prvem letu otrokovega življenja.

Zato našim mamicam, ki obiskujejo redne programe, nudimo BREZPLAČNA PREDAVANJA IN DELAVNICE!

 

 

 777. 5 proščeno, skupaj z dojenčkom do novega znanja!

Pridruži se predavanjem in delavnicam na aktualne teme prvega leta otrokovega življenja! 

Vsako sredo ob 10. uri bo z nami strokovnjak področja, na dogodke pa ste vabljeni skupaj z vašim dojenčkom!

Vsi dogodki so za mamice, ki obiskujete naše redne programe, BREZPLAČNI!

 

 

AKTUALNI DOGODKI:

 

 • Ponedeljek, 24.5. ob 13h: DOJENJE IN UVAJANJE GOSTE PREHRANE

Na delavnici se bomo najprej spoznali s pomembnostjo dojenja tako za mamo kot za otroka. Dotaknili se bomo vprašanj kot so: – Kako spodbuditi dojenje in omiliti morebitne težave (zamašen vod, mastitis, pomanjkanje,..)? – Kakšni so primerni položaji za dojenje? – Ali drži, da imajo nekatere ženske premalo mleka? – Do kdaj dojiti in kdaj začeti uvajati z gosto hrano? – Odvajanje od dojenja, kdaj in kako? Nato pa bomo na preprost način spregovorile o na videz zalo zapleteni temi. Poiskale bomo odgovore na vprašanja ki pestijo večino mladih mamic. – Se sprašujete kdaj je čas za gosto hrano? – Kdaj dojiti ob dodajanju goste hrane? – Kaj ponuditi in kako? – Morate hrano kuhati za dojenčka posebej? – Kaj pomeni BLW in ali je metoda primerna za vaju? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste dobile na delavnici, ki jo bo vodila svetovalka za dojenje IBCLC in diplomirana babica Sandra Bogataj.

 • Sreda, 26.5. ob 9h: PRVA POMOČ ZA DOJENČKE IN OTROKE

PRVA POMOČ ZA DOJENČKE IN OTROKE S PRAKTIČNO DELAVNICO – Veš, da je postopek oživljanja pri dojenčkih in majhnih otrocih drugačen kot kot pri odraslih? – Se sploh spomniš se postopka za odrasle? – Kaj narediti, ko da malček kaj v usta in se prekine dihalna pot? – Opekline, rane, zlomi… Kaj takrat? – Uporaba defibrilatorja – je primeren tudi za najmlajše? Kako sploh deluje? In še in še… Ker nesreča žal nikoli ne počiva, si pridobi znanje in POMAGAJ! Delavnico bodi predavatelj in izkušen reševalec Erik, ki bo s svojim znanjem na voljo za vsa dodatna vprašanja.

 • Ponedeljek, 31.5. ob 9.30 h: ŽENSKI KROG Z MASAŽO DOJENČKA

Ko se rodi otrok se rodi tudi mama. Kaksna je vajina zgodba vstopa v materinstvo? Ob sproščenem klepetu se bomo dotaknile porodnih zgodb in prehoda v materinstvo, enega najčudovitejših a hkrati najnapornejših obdobij. Kot pravijo – dojenčki pridejo na svet brez navodil in potreben je čas, da se s starši povežejo in vzpostavijo stik, da starši začno razumeti dojenčka, njegove potrebe, čutenje in da skupaj vzpostavijo najpomembnejšo vez v življenju. Pri vsem tem sta ključna STIK in DOTIK. Naš prvi stik je dotik. In dotik je najbolj osnoven način sporazumevanja med otrokom in staršem, ki krepi njuno povezovanje, navezanost ter blagodejno deluje na dojenčkov razvoj in dobro počutje. Na delavnici bomo spoznali: * kako biti kos novim izzivom, ki jih materinstvo prinaša * kako pomemben je stik, dotik in kako se lahko najlažje povežemo z našim dojenčkom * kaj je masaža dojenčka * kakšne blagodejne učinke prinaša masaža dojenčka * kako in kdaj masažo dojenčka izvajamo * kako poteka povezovanje mame in dojenčka med in po masaži In ker so naše roke tiste, ki usmerjajo gibanje otroka predvsem v prvi polovici njegove prvega leta je pomembno, da z njim rokujemo prav. Delavnico vodi Ana Lap, instruktorica masaže dojenčka IAIM.

 • Ponedeljek, 7.5 ob 13h: SPANJE IN USPAVANJE DOJENČKA (VEČ INFO SLEDI)

– Ponedeljek, 14.5 ob 9.30h: MOJE TELO PO PORODU (VEČ INFO SLEDI)

– PONEDELJEK, 21.5 ob 9.30: JOGA OBRAZA (VEČ INFO SLEDI)

   

   

   

   

  PRIJAVI SE!

   

  Prijaviš se lahko preko obrazca ali po elektronskem naslovu info@mini-svet.si ali preko telefona 041 971 450.

  Cena za zunanje goste je 15eur/osebo.